2011. október 21., péntek

A selyem és a gyapjú...


Imádom a pihe-puha anyagokat.Olyanok mint egy érintés, mint egy simogatás.A selyem - mindenki tudja-  ilyen, ezért is szeretek vele dolgozni. És ott van a merinói gyapjú....aki már fogta ezt az anyagot tudja, hogy csodálatosan puha és meleg. Na akkor ebből a kettőből kellene összehozni valami szépet és hasznosat, mert igencsak hideg lett, jól jön egy pihe-puha nuno sál :)

A technika neve Nuno nemezelés. Az alapanyaga a selyem egy vékonyabb fajtája, és gyapjú minden mennyiségben. Gyönyörű dolgokat lehet összehozni ebből a szövetségből. A gyapjú szálak a készítés közben beleszövődnek a selyem szálai közé.Lehet "lazább" anyagot készíteni kevesebb gyapjúval, és több szabadon hagyott selyem részekkel, de be lehet akár az egész sálat is vastagon nemezelni, ekkor igazán meleg, hideg téli napokra való anyagot kapunk.
Szóval ez a technika nyár óta izgatja a fantáziámat. Már gyapjút is sikerült beszereznem többféle színben, a selyemsál alapanyag pedig már nyár óta a fiókban pihen....A fejemben már kész kollekció készült, de nem mertem még nekiállni.Nagy önbizalom kell ahhoz, hogy belefogjak egy teljesen új technikába,  főleg azért, mert egyből valami fantasztikusat, valami maradandót szeretnék alkotni.És annyi ötletem van, hirtelen nem is tudom melyiknek álljak neki:) Azt hiszem nem bírom a kudarcot :S Legalábbis az alkotás terén...De tanulni meg kell valamiből :)De ma végre rászántam magam, a lelkem már nagyon vágyik az újdonságra.
Majdcsak lesz valahogy :)
Legközelebb bemutatom a folyamatot, és hogy mit sikerült alkotni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése