2012. január 2., hétfő

NemezSzappan

Újabb izgalmas dolgot fedeztem fel!


NEMEZSZAPPAN


Furán hangzik, először én is néztem nagyokat...ebben mi a jó??
Aztán elgondolkodtam, majd utána olvastam és persze úgy jártam, mint általában..Megtetszett :)


Ötletes, mert helyettesíti a mosdókesztyűt, nemezelt, habzó szappanunkkal már radírozhatjuk is bőrünket, a benne lévő finom natúr szappan pedig nem szárítja a bőrt. Már egyre többen használják ezeket a természetes szappanokat a sok kémiai anyagot tartalmazó tusfürdők helyett.


Volt itthon egy körömvirágos természetes szappanom, még Bornapokon szereztem, meg is próbáltam benemezelni. 
Fogtam egy kis lavór forró vizet, tettem bele folyékony szappant, Majd elkezdtem vékonyan körbe bevonni (először szárazan) rózsaszín majd bordó gyapjúval a szappant. Fontos, hogy több irányból "kanyarintsuk" rá a gyapjút, akkor fognak jól összekapaszkodni a szálak.Aztán jöhet az óvatos víz rácsurgatás, majd lassú óvatos körkörös dörzsölés. Mikor már kezdenek összeállni a szálak, akkor már lehet gyorsabb határozottabb mozdulatokkal is dolgozni, majd végül egész tenyérrel is lehet dörzsölni. Mivel szappant nemezelünk, jól fog habzani, ez segít a nemezelődésben. Nyilván fogyni is fog ezalatt a szappanunkból, de nem olyan sok.
Addig érdemes gyürmölészni, amíg nem jönnek le róla szálak, stabil kis kabátkája lesz a szappannak. Nem nagy ördöngösség :)


Íme a képek:Nálam türelmesebbek már vidót is készítettek róla, bár választhatott volna kissé nagyobb szappant is, csodálom, hogy nem fogyott el teljesen :) Amúgy jó és ügyes ki videjó ;)És még egy nuno sál (selyembe nemezelt puha gyapjú)  "Citrom és vörösbor" névre hallgat:Egy nemezelést bemutató videó (a végén van a lényeg)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése