2012. augusztus 23., csütörtök

Gőzöléssel fixálható selyemfestékek

Már régóta foglalkoztatnak ezek a festékek, több helyen is olvastam, hogy sokkal teltebbek vele a színek, és sokkal puhább marad a selyem festés után. Mert bizony amiket itthon a boltokban lehet kapni, az sokszor megkeményíti az anyagot, és a színe sem az igazi. Magyarul azok inkább csak hobby festékek. Én viszont szeretnék már fejlődni. Szeretnék minél szebb és minőségibb dolgokat létrehozni. Nagyon "be vagyok sózva", mert sikerült egy külföldi oldalról rendelnem ilyen festékekből, és mellé pár nagyon különleges anyagból, mint a selyem szatén és a crepe de chine.
Nagyon várom, hogy megérkezzenek és végre kipróbálhassam eme csodás anyagokon az új festékeket. Addig még sajnos el fog telni egy-két hét, mert Amerikából érkeznek a kincsek :) Ha sikerélményem lesz ígérem beszámolok ;) Ha nem akkor is :D A rossz tapasztalat is tapasztalat. De szerintem nem fogok csalódni.

Amit még tudni kell, hogy ezeket a festékeket csak gőzöléssel lehet a selyemre fixálni, amihez bizony vannak méregdrága eszközök is. No de az emberek furfangosak tudnak lenni, meg lehet oldani házi körülmények között is.

Itt szépen le is írják hogyan lehet otthon elkészíteni egy ilyen csodamasinát:

http://www.barbwired.com/barbweb/silkpaint/steamer/steamer.html


 Gyanús, hogy nálunk is ez lesz a vége :) Ha megérkezik a csomag, jelentkezek a fejleményekkel addig is szép napokat!

Pár új selyem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése