2015. január 14., szerda

Spanyol mozaikos stóla

Egy kedves fiatal hölgy azzal a kéréssel fordult hozzám még karácsony előtt, hogy készítsem el neki a mellékelt mintát, ha lehet jó nagy méretben selyemre.


Az általa kért méret 150 cm x 2-300 cm volt. Mivel volt otthon 90 centi széles selymem 2 méter, felajánlottam neki, hogy lefényképezem mekkora lenne nyakban a 90 x 200 cm-es anyag, szerintem ugyanis elég lenne ekkora is ahhoz, hogy jól be tudja bugyolálni a nyakát vele :) Így is történt, és valóban megfelelő  volt.
Eközben nekem már azon járt az eszem, hogy hogyan fogom én ezt kifeszíteni? És hogy fogom ezt az apró mintát a közepén felkontúrozni? :S
Mivel csak 50x50-es kendőhöz és 150x40-es sálhoz vannak kereteim, valahogy össze kellett sakkoznom őket, hogy ki tudjam feszíteni az anyagot. Sok választásom nem volt, fal mellett függőlegesen kellett kontúroznom, mert fektetve nem fértem volna hozzá rendesen, és a mintát sem láttam volna jól ami a selyem alá volt rakva. Egy vagyon lett volna kinyomtatni az egész felületre a mintát, így kb. 50 centis teljes magasságú csík volt amit mindig csúsztattam tovább. Mire végeztem már csillagokat ( mozaikokat :D ) láttam csukott szemmel is és piszokul fájt mindenem a térdeléstől  :D No de a szépségért szenvedni kell és úgy gondolom a végén szép lett :DA festés sem ment annyira gyorsan, nagyon oda kellett figyelnem, hogy melyik mozaik milyen színű, készen már szépen kirajzolódnak a határok, de közben nem volt ennyire egyértelmű.Szerintem nagyon szép lett,  igazi kihívás volt, de örömmel tudatosodott bennem, hogy bizony ha akarok, ekkorára is tudok festeni és nincs megoldhatatlan probléma :)Kis csavar viszont lett a sztori végén, ugyanis az elküldött (méretarányos) látványterv ellenére a hölgynek nem volt elég apró a minta. De ennél apróbbat már nem vállaltam, embertelen munka lett volna. Így kicsit szomorú szívvel tettem fel a boltjaimba az eredeti áron, gondoltam előbb-utóbb csak gazdára talál. Ez hamarabb be is következett mint számítottam rá, mert karácsonyra egy magyar úr vette meg a lányának, akinek mint utóbb kiderült nagyon tetszett :) 
Minden jó ha a vége jó :)) Talán kéne több ilyen nagy és mintás kendőt / stólát is készítenem? ...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése